Grote brand bij Van Soest BV in Kesteren

Grote brand bij Van Soest BV in Kesteren [+foto's]
14-12-2018 16:00 | Brand | auteur Redactie

KESTEREN - Bij koelbedrijf Van Soest BV op een industrieterrein in Kesteren woedde vrijdagmiddag en -avond een zeer grote brand. Veiligheidsregio Gelderland-Zuid meldde dat plastic kratten in de brand stonden in de bedrijfsloods aan de Meezendreef. Het vuur zorgde voor veel rookontwikkeling.

"Het is een uitslaande brand, niemand is meer in het pand aanwezig", zegt een woordvoerster. Medewerkers van het bedrijf Van Soest BV deden een melding van de brand. Veel korpsen zijn uitgerukt om het vuur onder controle te houden. De brandweer uit onder meer Ochten, Beneden-Leeuwen, Neder-Betuwe, Tiel en Nijmegen is aanwezig.

De rook trok in donkere wolken richting de nabijgelegen A15. De toegangswegen in de omgeving waren afgesloten. De overlast voor de snelweg valt mee. "Er zijn drie meetploegen bezig om te kijken of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Tot nu toe is er niets waargenomen behalve de schadelijke basisstoffen in rook", aldus de woordvoerster die aangeeft dat er veel roetdeeltjes neerdalen in de wijde omgeving.

De veiligheidsregio heeft een NL-Alert uitgestuurd voor een groot gebied, daarin wordt gewaarschuwd voor de rook.

Rond 21:30 uur was de brand onder controle. De brandweer zal nog urenlang moeten nablussen.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier