Transport Online - Staker tijdens staking in België aangereden door vrachtwagen [+foto's]

Staker tijdens staking in België aangereden door vrachtwagen

Staker tijdens staking in België aangereden door vrachtwagen [+foto's]
14-12-2018 10:04 | België | auteur Redactie

GENT - In België zijn vrijdag op verschillende plaatsen stakingen uitgebroken. De stakingen zijn het gevolg van onvrede over de pensioenmaatregelen en de arbeidsvoorwaarden voor de zware beroepen, maar ook de groeiende zorg over de verminderende koopkracht.

In de Gentse haven werd een staker vrijdagochtend rond 5:20 uur aangereden door een vrachtwagen. De man raakte gewond aan zijn been. Volgens de Scheepvaartpolitie zou het hier om een ongeval gaan en niet om een opzettelijke aanrijding.

Bij veel bedrijven liggen stil zo ligt bijvoorbeeld de productie en distributie bij Coca Cola in Wilrijk stil. Maar ook diverse bedrijfsterreinen zijn geblokkeerd in zowel Vlaanderen als Wallonnië. Zo zijn er blokkades in Tubeke, Nijvel, Waver, Moeskroen, Doornik, Aat, Antoing en Leuze.

Naast stakingen bij bedrijven zijn er ook wegblokkades onder meer op de E313 ter hoogte van Lummen. Ook op de afrit Zolder-Terlaemen wordt actie gevoerd. Ook vinden er filterblokkades plaats op diverse andere afritten en de wegen naar de afritten zodat er mogelijk vertragingen optreden.

Op de RN25 houdt de socialistische vakbond sinds 08.00 uur een langzaamaanactie. De actiedag is in Wallonië ook voelbaar bij het openbaar vervoer, vooral dan in Luik en Charleroi. 

Ook bij busmaatschappij De Lijn ligt het vervoer grotendeels plat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,898
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen