Clicky

 'Personeelstekort wordt chronisch probleem'

'Personeelstekort wordt chronisch probleem'
14-12-2018 09:34 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - Personeelstekorten blijven ondernemers ook de komende twee jaar parten spelen. Bedrijven kunnen moeilijker nieuwe klussen aannemen, omdat ze niet voldoende arbeidskrachten hebben. Die krapte belemmert uiteindelijk ook de groei, schrijft ABN AMRO in een nieuw rapport.

Op dit moment zijn transport en zakelijke dienstverlening de sectoren die het meeste lijden onder een gebrek aan geschikt personeel. Ook andere bedrijfstakken worden geraakt. Zo komt voor dat restaurants gesloten blijven wegens personeelstekorten. Bouwondernemers moeten volgens ABN AMRO geregeld opdrachten afwijzen wegens een tekort aan vaklieden.

Economen van de bank verwachten dat de krapte een chronisch probleem wordt voor vrijwel alle sectoren. Ondernemers zouden er daarom goed aan doen alternatieve oplossingen te bedenken voor de tekorten. Naast opleidingen, kunnen ze werknemers ook extra salaris of flexibele werktijden aanbieden om hen aan zich te binden. Daarnaast kan automatisering soelaas bieden.

Al met al zullen de personele problemen in 2019 en 2020 niet tot regelrechte krimp leiden. Niettemin kalft de groei de komende periode af. Naast de schaarste aan personeel, komt dat ook door het Chinees-Amerikaanse handelsconflict, onzekerheid rond de brexit en de Italiaanse begrotingsperikelen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats