Clicky

 Bloemenexporteurs verwachten goed 2019

Bloemenexporteurs verwachten goed 2019
14-12-2018 00:23 | Algemeen | auteur ANP

AALSMEER - Nederlandse exporteurs van bloemen en planten denken dat de omzet volgend jaar opnieuw groeit. Dit jaar is de sector op weg om de recordomzet van 6 miljard euro van vorig jaar te evenaren. Tot en met november ging de exportwaarde gelijk op, meldt branchevereniging VGB.

De vijf grootste markten daalden evenwel met 2 procent, maar die tegenvaller kon door andere markten worden opgevangen. Ook de koude winter en lange, warme zomer in Europa zetten geen rem op de sector.

Volgens de branchevereniging waarschuwt de sector wel voor kostenstijgingen en meer regeldruk. Dat laatste komt onder meer door de brexit. Het Verenigd Koninkrijk is na Duitsland de tweede exportmarkt voor de bloemen- en plantensector, die dan ook al de nodige voorbereidingen heeft getroffen.

De kostendruk kan verder aangepakt worden door meer in te zetten op digitalisering. Ook het vervoer van de planten en bloemen kan efficiënter. Verder wil de sector inzetten op verduurzaming. Met name het gebruik van plastic moet worden teruggedrongen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats