Personeel Viggo op Eindhoven Airport eist cao en dreigt met acties

Personeel Viggo op Eindhoven Airport eist cao en dreigt met acties
13-12-2018 10:45 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

EINDHOVEN - FNV Luchtvaart heeft Viggo namens de circa 450 werknemers in de passagiersafhandeling op Eindhoven Airport een deadline gesteld. De werkgever heeft tot vrijdag 14 december de tijd om de cao-onderhandelingen met de FNV te hervatten.

"Doet Viggo dit niet dan volgen er in de aanloop naar Kerst mogelijk acties", zegt Birte Nelen van FNV Luchtvaart. "Waaronder werkonderbrekingen, wat kan leiden tot vertragingen."

Werknemers eisen cao

De werknemers van Viggo hebben altijd een personeelsreglement gehad: een set arbeidsvoorwaarden die tot stand kwam zonder de vakbond. Maar ze zijn het zat dat Viggo eenzijdig wijzigingen kan doorvoeren. "We willen een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) en via de FNV invloed kunnen uitoefenen op onze eigen arbeidsvoorwaarden", legt een medewerker uit.

Viggo weigert verdere onderhandelingen

FNV Luchtvaart en Viggo hebben inmiddels drie keer cao-onderhandelingen gevoerd. Nelen: "Helaas zonder succes. Er zit nog een gat tussen de eisen van haar eigen werknemers en dat wat Viggo wil bieden. En nu wil de directie zelfs niet meer verder praten."

Eisen werknemers

De werknemers eisen dat hun werkgever een tweejarige cao afspreekt met hun vakbond met een looptijd van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019. Ze eisen een loonsverhoging van 3,5 procent voor 2018 en 5 procent voor 2019. Daarnaast willen ze onder andere dat er een onafhankelijk functiewaarderingssysteem wordt ingevoerd en dat iedereen dezelfde onregelmatigheidstoeslag ontvangt. Nelen: "Nu is dit verschillend voor werknemers bij Viggo die hetzelfde werk doen."

Achtergrond Viggo

Viggo heeft in totaal circa 600 werknemers, waarvan zo’n 450 werken in de passagiersafhandeling. Zij zorgen ervoor dat alle passagiers op vliegveld Eindhoven veilig aan boord komen en de vliegtuigen van alle maatschappijen veilig en op tijd kunnen vertrekken. De werknemers werken als grondstewardess bij de check-in en de gates, als bagagemedewerker op het platform of bij de afdeling operations waar onder andere de berekeningen voor belading plaatsvinden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden