Transport Online - Opnieuw meer vracht voor Brussels Airport in november

 


Opnieuw meer vracht voor Brussels Airport in november

Opnieuw meer vracht voor Brussels Airport in november
13-12-2018 10:26 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - In november 2018 werd 64.407 ton vracht vervoerd, een stijging van 2,9 procent ten opzichte van november 2017. Vooral het luchtvrachtvervoer per vrachtwagen tekent een forse groei op van 31,3 procent ten opzichte van november vorig jaar, door een beperkte capaciteit op volvrachtvluchten en passagiersvluchten.

De volvrachtvluchten en express diensten tekenen een verlies op van respectievelijk 8 en 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Omdat de luchthaven van Amsterdam in november 2017 haar plafond van toegestane vluchten had bereikt, werden heel wat van deze vluchten toen naar Brussels Airport verlegd. Inmiddels zijn deze vluchten grotendeels teruggekeerd naar Amsterdam.

Het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen stijgt dan weer met 2,3 procent in vergelijking met november vorig jaar, vooral dankzij nieuwe routes naar Azië (Cathay Pacific en Hainan Airlines).

De getruckte vracht van en naar andere luchthavenhubs zet haar groei nog steeds verder en kent een van de sterkste stijging van de afgelopen maanden, van 31,3 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden