Clicky

 
Transport Online - 'Vuurwerkslachtoffer is jongen van 15 jaar'

'Vuurwerkslachtoffer is jongen van 15 jaar'

'Vuurwerkslachtoffer is jongen van 15 jaar'
13-12-2018 10:15 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Bijna alle vuurwerkslachtoffers in de afgelopen jaarwisseling waren jongens van gemiddeld vijftien jaar. Zij raakten voornamelijk gewond door knalvuurwerk, meldt het Erasmus MC op basis van 63 slachtoffers die binnenkwamen bij twaalf ziekenhuizen in Zuidwest-Nederland.

Van 54 patiënten werden gegevens verzameld, zoals het soort letsel, het ontstaan van de verwondingen en de behandeling. Bijna de helft van de gewonden waren omstanders en twaalf mensen (22 procent) raakten gewond door illegaal vuurwerk. In 50 van de 54 gevallen ging het om knalvuurwerk.

De slachtoffers liepen vooral (brand)wonden op aan handen en armen (37 procent). Ook oogletsel (24 procent) kwam vaak voor. Het is voor het eerst dat de ziekenhuizen de onderzoeksgegevens eenduidig hebben geregistreerd.

Tijdens de jaarwisseling eindigen jaarlijks bijna 500 mensen op de spoedeisende hulp, raken 200 ogen beschadigd en valt gemiddeld één dode. Volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid is het daarmee op veel plaatsen in Nederland het onveiligste feest van het jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions