Clicky

 
Transport Online - Zeer hoge boete voor chauffeur en werkgever van zwaar beschadigde vrachtwagen [+foto]

Zeer hoge boete voor chauffeur en werkgever van zwaar beschadigde vrachtwagen

Zeer hoge boete voor chauffeur en werkgever van zwaar beschadigde vrachtwagen [+foto]
12-12-2018 20:11 | Buitenland | auteur Redactie

DANNSTADT - Dinsdagochtend stopte de politie op de Duitse A61 een 44-jarige Turkse vrachtwagenchauffeur. Dit omdat de vrachtwagen aan de voorkant was beschadigd en omdat er onderdelen leken te missen.

De politieagenten ontdekten tijdens de controle dat de hele linkerkant van de vrachtwagen zwaar beschadigd was. Omdat de schade vrij vers leek moest het ongeval van heel recent zijn.

Tijdens de verdere controle van de chauffeur en het voertuig werd vastgesteld dat het voertuig die nacht een paar keer heel hard had geremd. In combinatie met de vrachtdocumenten kon worden achterhaald dat het ongeval eveneens op de A61 ter hoogte van Rhein-Hunsrück-Kreis had plaatsgevonden. Daar beschadigde hij een vangrail over een lengte van 28 meter en reed vervolgens door.

Bovendien constateerden de agenten ernstige schendingen van de rij- en rusttijden door de chauffeur en zijn werkgever. Bovendien was er sprake van manipulatie van de tachograaf.

Vanwege alle strafbare feiten kreeg de chauffeur ene boete van 3.750 euro en zijn werkgever  een boete van maar liefst 29.550 euro. Daarnaast werd het rijbewijs van de chauffeur ingenomen en werd verder rijden verboden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden