OM eist maanden cel voor diefstal dure e-bikes

OM eist maanden cel voor diefstal dure e-bikes
12-12-2018 20:00 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag tot vijf maanden cel geëist tegen een stel Poolse dieven die het in de regio Leiden vooral voorzien hadden op dure, elektrische fietsen. De 27-jarige en 20-jarige verdachten stalen er afgelopen oktober zeven stuks, elk met een waarde van 2000 tot 3000 euro.

Drie fietsen ontvreemden ze bij een supermarkt in Voorschoten, twee bij een bouwmarkt in Leiden en nog twee rijwielen werden in Leiderdorp gestolen. Nadat een elektrische fiets was gepikt, werd deze ergens weggezet om hem later te kunnen ophalen. De politie had ze echter in de gaten en voorzag twee weggezette fietsen van een tracker. Daaruit bleek dat de fietsen belandden bij een Leids volkstuincomplex. De politie hield de twee en nog een 29-jarige Pool daar aan en ze vond er ook de rijwielen.

Dit was geen "simpele diefstal", zei de officier van justitie. "We hebben het hier over het op georganiseerde wijze stelen en verhandelen van dure fietsen. Fietsen waarvoor mensen hard hebben gespaard en soms ook afhankelijk van zijn. Zoals een 80-jarig slachtoffer dat eigenlijk niet zonder zijn elektrische fiets kon."

Zij eiste tegen de 27-jarige en 20-jarige mannen respectievelijk vijf en vier maanden cel en tegen de 29-jarige twee maanden cel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden