'Meerderheid Conservatieven steunt May'

'Meerderheid Conservatieven steunt May'
12-12-2018 18:24 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

LONDEN - Een meerderheid van zeker 185 parlementsleden van de Britse Conservatieve Partij zegt openlijk partijleider en premier Theresa May te zullen steunen als de vertrouwensvraag wordt gesteld. Dat meldt persbureau Reuters op basis van eigen onderzoek.

De partijleden stemmen woensdagavond over de vraag of zij nog vertrouwen hebben in May als leider van de partij en als premier. De vraag wordt gesteld naar aanleiding van het akkoord over de brexit dat May heeft gesloten met de EU waar veel kritiek op is gekomen.

May heeft een gewone meerderheid nodig van 158 van de 315 conservatieve parlementsleden om partijleider te blijven. Sommigen die May eerder publiekelijk hebben gesteund, zeggen echter in vertrouwelijkheid dat ze tegen haar zullen stemmen, volgens Britse politieke commentatoren.

De laatste Reuters-telling is gebaseerd op uitspraken die zijn gedaan aan nationale media, lokale kranten en Twitter- en Facebook-berichten van parlementsleden.

De uitslag van de stemming wordt naar verwachting om 22.00 uur Nederlandse tijd bekendgemaakt.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier