Brussel verbiedt Mars tegen Marrakesh

Brussel verbiedt Mars tegen Marrakesh
12-12-2018 17:56 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - De rechtse organisaties en jongerenverenigingen in België die zondag een "Mars tegen Marrakesh’’ wilden houden krijgen daarvoor geen toestemming. De autoriteiten hebben besloten dat "er geen sprake kan zijn’’ van toestemming "voor een bruine mars in Brussel’’, aldus een gezamenlijke verklaring van de burgemeester van Brussel en de minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De protestactie tegen het VN-migratiepact was georganiseerd door twee nationalistische studentenverenigingen in samenwerking met onder meer de extreemrechtse organisatie Voorpost en de wegens racisme in opspraak geraakte Vlaamse jeugdbeweging Schild en Vrienden.

Volgens de autoriteiten is er informatie waaruit blijkt dat de protestactie zich over de stad kan verspreiden. Daarom geldt het verbod in het hele gewest dat uit negentien gemeentes inclusief Brussel bestaat.

De Belgische premier keurde het pact afgelopen maandag in Marrakesh namens zijn land goed nadat coalitiepartner de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) uit zijn regering was gestapt wegens onenigheid over het akkoord.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier