Transport Online - Sitra Group groeit duurzaam verder na overname Amerongen Kamphuis

Sitra Group groeit duurzaam verder na overname Amerongen Kamphuis

Sitra Group groeit duurzaam verder na overname Amerongen Kamphuis
12-12-2018 08:49 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

UTRECHT - De Belgische transportgroep Sitra heeft zijn Nederlandse branchegenoot Amerongen Kamphuis overgenomen. De overname, die past binnen de groeistrategie van Sitra, werd deze week gefinaliseerd. “Zowel voor onze klanten als voor onze medewerkers brengt de synergie nieuwe mogelijkheden met zich mee”, klinkt het bij beide bedrijven.

Het succesverhaal van Sitra Group begon in 1962, toen Robert Saelens in Geluveld bij Zonnebeke Saelens Inter Transport oprichtte. Martial en Frank Saelens, de kinderen van Robert, zochten gericht naar nichemarkten en specialiseerden zich in het transport van levensmiddelen in verschillende vormen.

De huidige aandeelhouders, de neven David Saelens (CEO) en Nicolas Saelens (COO), lanceerden in 2013 hun “Plan 2020”. Het is een ambitieuze strategie om duurzaam te groeien, met het objectief om tegen 2020 een omzet te halen van 200 miljoen euro. De integratie van Amerongen Kamphuis is een van de stappen om dat doel te bereiken.

David Saelens, CEO van Sitra Group: “De activiteiten van Amerongen Kamphuis zijn zeer complementair aan de onze. AK is gespecialiseerd in LTL-transport (‘less than truckload’) in Duitstalig Europa, de Benelux en Scandinavië, een blinde vlek in onze eigen dienstverlening. We zijn allebei familiebedrijven met een lange geschiedenis. We gaan volop voor langetermijnrelaties met onze klanten en focussen sterk op kwaliteit, flexibiliteit en innovatie. Dankzij die gemeenschappelijke normen en waarden bereikten Sitra en AK dan ook snel een overeenkomst.”

Samen met David Saelens blijft Jan Kamphuis algemeen directeur van AK. “Dit is voor ons een uitgelezen kans om toe te treden tot een groter geheel”, zegt die laatste. “Daardoor kunnen we ons bedrijf verder professionaliseren. Voor onze klanten verzekeren we een groter geografisch bereik en dito flexibiliteit. Voor onze medewerkers is er heel wat potentieel om door te groeien. Deze samenwerking is de perfecte stap naar een mooie toekomst, een win-winsituatie voor alle betrokken partijen.”

Foto's

  • Amerongen Kamphuis
    Amerongen Kamphuis


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions