Vermeende schutter Straatsburg had behoorlijk strafblad

Vermeende schutter Straatsburg had behoorlijk strafblad
12-12-2018 10:26 | Buitenland | auteur ANP/DPA

STRAATSBURG - De vermeende schutter van Straatsburg, Chérif Chekatt, heeft een behoorlijk strafblad en was bekend bij de autoriteiten. De in Straatsburg geboren verdachte stond bij de Franse inlichtingendiensten geregistreerd als geradicaliseerd, gewelddadig en had een overdreven bekeringsdrang.

Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, heeft Cherkatt zowel in Frankrijk als in Duitsland vastgezeten. Hij kwam al in zijn jonge jaren in aanraking met de politie voor criminele feiten die niet gelinkt zijn aan terrorisme. Vanwege zijn latere radicalisering werd hij al enkele jaren door de politie gevolgd.

De Franse krant Les Dernières Nouvelles d’Alsace schrijft dat Chekatt in 2011 is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, voor de mishandeling van een tiener met een gebroken fles. In Duitsland werd hij volgens Der Spiegel in 2016 tot 27 maanden cel veroordeeld voor ernstige diefstal en zat tot 2017 vast, voordat hij werd uitgezet. In 2013 werd hij ook in Zwitserland veroordeeld wegens inbraken.

Dinsdagochtend probeerde een politie-eenheid C. in zijn woning aan te houden op verdenking van poging tot moord en beroving, melden Franse media op basis van bronnen rond het onderzoek. Drie mensen werden aangehouden maar de politie wist C. niet te pakken. Bij de huiszoeking zouden granaten gevonden zijn.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden