Clicky

 
Transport Online - 'China zet Canadees Michael Kovrig vast'

'China zet Canadees Michael Kovrig vast'

'China zet Canadees Michael Kovrig vast'
11-12-2018 19:55 | Buitenland | auteur ANP

PEKING - Een vroegere Canadese diplomaat zou vast zijn gezet in China. Dat zeggen zijn huidige werkgever en twee andere bronnen. De arrestatie van de ex-diplomaat Michael Kovrig komt kort na de arrestatie van de topvrouw Meng Wanzhou van het Chinese concern Huawei in Canada.

Het is niet duidelijk of de twee zaken met elkaar te maken hebben. China is kwaad over de arrestatie van de zakenvrouw in Canada. Waarnemers vreesden voor represailles van Peking.

Kovrig werkt voor de International Crisis Group, een non-profitorganisatie die onder andere onderzoek doet naar conflicten. Hij is een belangrijke adviseur voor Noord-Oost-Azië binnen die groep.

Een regeringsfunctionaris zei dinsdag dat Canada op de hoogte is dat een ingezetene in China vastzit. De minister voor publieke veiligheid zei "diep bezorgd'' te zijn over de kwestie. Het land heeft volgens de minister zijn bezorgdheid daarover aan de Chinese autoriteiten overgebracht. Canada zegt geen aanwijzingen te hebben dat de arrestatie iets met de zaak rond de topvrouw van Huawei te maken heeft.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,132
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats