VS en China overleggen op hoog niveau

VS en China overleggen op hoog niveau
11-12-2018 10:38 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

PEKING - De handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China vinden nog altijd op zeer hoog niveau plaats, ondanks de recente arrestatie van een bestuurslid van het Chinese technologieconcern Huawei. Dat maakte het Chinese ministerie van Handel bekend.

De Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, en handelsgezant Robert Lighthizer hadden maandagnacht een telefoongesprek met de Chinese vicepremier Liu He. Ze spraken onder andere over de planning van de aankomende handelsgesprekken, zo laat Peking weten.

De VS en China kwamen begin deze maand tot een 'staakt-het-vuren' van negentig dagen, waarin de economische kemphanen elkaar niet met nieuwe importheffingen zullen bestoken. De arrestatie van financieel bestuurster Meng Wanzhou van Huawei in Canada dreigt die voorzichtige toenadering teniet te doen. Amerikaanse autoriteiten willen dat Meng aan de VS wordt uitgeleverd, omdat ze haar verdenken van het ontduiken van handelssancties tegen Iran. China nam de zaak hoog op en riep de ambassadeurs van de VS en Canada dit weekend op de matje.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,453

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden