Minister-president Rutte ontvangt dinsdag Britse premier May

Minister-president Rutte ontvangt dinsdag Britse premier May
10-12-2018 22:10 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

DEN HAAG - Premier Mark Rutte ontvangt dinsdag 11 december zijn Britse collega Theresa May. Er staat een werkontbijt in het Catshuis op het programma, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. May had al aangekondigd met EU-lidstaten te willen overleggen over haar brexit-perikelen.

May staat al de hele maandag in het brandpunt van de belangstelling nu ze ervan heeft afgezien haar overeenkomst met de EU over de brexit voor te leggen aan haar parlement. De stemming stond gepland voor dinsdagavond, maar May heeft het parlement gezegd dat ze eerst nog overleg wil met Brussel en EU-lidstaten. Daarmee lijkt de premier een smadelijke nederlaag in de Britse volksvertegenwoordiging te ontlopen. De stemming is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Ook Downing Street 10 in Londen heeft inmiddels het bezoek bekendgemaakt. "Zoals de premier al zei in haar verklaring vandaag zal ze de komende dagen haar collega's in andere lidstaten bezoeken om te praten over de zorgen die het parlement heeft geuit", aldus de mededeling van May's kantoor.

Medewerkers van May lieten maandagavond weten dat ze na haar bezoek aan Nederland doorgaat naar Berlijn, om te overleggen met de Duitse bondskanselier Angela Merkel.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden