Clicky

 
Transport Online - Acties bij PostNL na verlopen FNV-ultimatum

Acties bij PostNL na verlopen FNV-ultimatum

Acties bij PostNL na verlopen FNV-ultimatum
10-12-2018 17:02 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - PostNL is niet tegemoet gekomen aan de eisen van zijn werknemers en de FNV. Een ultimatum liep vanmorgen om 12.00 af. FNV-leden bereiden acties voor. Later deze week, kort voor de start, maakt FNV bekend waar en wanneer de acties plaatsvinden.

FNV onderhandelt sinds begin november met PostNL over een nieuwe cao, maar het bedrijf gaat niet in op de voorstellen van de bond en weigert om zelf met concrete voorstellen te komen. Ger Deleij, bestuurder FNV Publiek Belang: "PostNL schuift de echte onderhandelingen zo lang mogelijk voor zich uit, zodat eventuele acties niet in de drukke decembermaand plaatsvinden. Nu krijgen ze het deksel op de neus. Onze leden zijn niet gek. Ze laten zich niet aan het lijntje houden."

De torenhoge werkdruk moet worden aangepakt, stellen de werknemers van PostNL. Verder eisen ze voor 2019 ondermeer een structurele loonstijging van 5 procent met een minimum van 100 euro bruto per maand, en gelijke beloning voor gelijk werk voor alle werkers bij PostNL, dus ook voor uitzendkrachten en contracting-medewerkers.

FNV wil concrete afspraken maken over het terugdringen van de flexibilisering bij PostNL en de verhouding tussen vaste en flexkrachten. Uitzendkrachten en contracting-medewerkers die langer dan 52 weken voor PostNL werken, moeten in vaste dienst worden genomen.

De PostNL-medewerkers eisen verder dat PostNL een pas op de plaats maakt met het doorvoeren van de elkaar alsmaar opvolgende reorganisaties. Ook moet er een eind komen aan de cultuur van intimidatie en angst bij PostNL.

Medewerkers van PostNL en FNV’ers delen intussen kaartjes uit aan klanten van PostNL waarin ze begrip vragen voor mogelijke vertragingen in de bezorging, als gevolg van de starre opstelling van PostNL.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions