Clicky


Directeur Luuc Eisenga en rvc weg bij Heerenveen

Directeur Luuc Eisenga en rvc weg bij Heerenveen
10-12-2018 13:51 | Sport | auteur ANP

HEERENVEEN - Niet alleen algemeen directeur Luuc Eisenga stapt op bij sc Heerenveen, ook de voltallige raad van commissarissen vertrekt. Het stichtingsbestuur heeft het vertrouwen in de rvc opgezegd en dus moeten voorzitter Jorrit Jorritsma, Gerard Kremer en oud-trainer Hans Westerhof hun functie neerleggen. Eisenga treedt per 1 maart komend jaar terug, naar verluidt onder druk van diverse stromingen binnen de Friese club.

"Ik heb besloten om de zaken hier goed af te sluiten en daarna op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging'', aldus de 46-jarige Fries, die sinds begin 2016 in het Abe Lenstra-stadion werkt. "Ik wil de medewerkers bedanken voor het vertrouwen en hun inzet de afgelopen jaren. We hebben goede dingen bereikt met elkaar en gezorgd voor een gezond bedrijfsklimaat. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij deze mooie club en ben blij dat het gelukt is om rust en structuur terug te brengen in het bedrijf.''

Over een vertrek van Eisenga werd al langer gespeculeerd. De Fries, afkomstig uit de wielerwereld, bracht na zijn aantreden aanvankelijk de rust terug bij Heerenveen, dat destijds een roerige periode beleefde. Afgelopen jaar zwol de kritiek echter aan. Zo liepen de commerciële inkomsten terug, raakten de tribunes steeds leger en botste Eisenga met mensen binnen de club en enkele sponsoren. Het leidt nu tot zijn vertrek.

Van de toezichthoudende commissarissen kreeg Eisenga lof. "De rvc heeft de afgelopen drie jaar prima samengewerkt met Luuc. Hij leidt de club rustig en vastberaden, heeft het vertrouwen van de medewerkers en gaat stap voor stap zijn weg. De hele club is hem daarvoor dank verschuldigd'', aldus Jorritsma, die later op de dag onthulde dat ook de hele rvc moet vertrekken.