Clicky


 


Rechercheur lekte uit tientallen zaken

Rechercheur lekte uit tientallen zaken
10-12-2018 13:17 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Ex-rechercheur Rick V. (36) uit Zoetermeer heeft informatie uit tientallen politiezaken doorgespeeld. Het gaat ook om informatie uit grote zaken, zoals over motorclubs. Dat bleek maandag tijdens de strafzaak tegen V. en twee medeverdachten in de rechtbank in Den Haag.

V. zocht in de politiesystemen naar informatie over personen, kentekens en adressen. Die speelde hij door naar zijn 'vismaatje' en stadsgenoot Melvin van der K. (32). Van der K. vroeg meerdere keren voor zichzelf informatie en ook meerdere keren namens Sebastiaan van der E. (47), ook een visser. Alle drie de mannen hebben dat toegegeven.

V. heeft naar eigen zeggen nooit geld ontvangen voor het zoeken. Van der K. wel, in totaal schat hij dat hij ongeveer 3000 euro heeft gekregen. Dat gebruikte hij voor zijn vier kinderen of om zijn moeder terug te betalen bij wie hij geld had geleend.

Het zoeken begon volgens de voormalig agent, met achttien dienstjaren bij de politie, relatief onschuldig, binnen de privéomgeving. "Maar het werden steeds "zwaardere jongens".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats