Nieuw busstation Utrecht Centraal Centrumzijde open

Nieuw busstation Utrecht Centraal Centrumzijde open
10-12-2018 09:46 | Algemeen | auteur Redactie

UTRECHT - Het nieuwe busstation Utrecht Centraal Centrumzijde is open. Gedeputeerde Dennis Straat en wethouder Victor Everhardt staken daarom op 10 december gezamenlijk de handen uit de mouwen. Tijdens de ochtendspits sprongen ze bij om de reizigers te informeren over de actuele veranderingen in het openbaar vervoer.

Vier bus haltes is het Utrechts Stationsgebied nu rijk. Met als jongste aanwinst halte A, het nieuwe bus station Utrecht Centraal Centrumzijde dat schuin onder het stationsplein ligt. Dit bus station is de plek geworden waar de U-OV lijnen 2, 3 18 en 28 vertrekken. Eind 2019 gaan vanaf dit station ook de trams naar Utrecht Science Park rijden.

Volwaardig busstation

Reizigers krijgen daarmee weer een volwaardig busstation. Twee jaar lang vertrokken deze lijnen vanaf het Jaarbeursplein, vanaf 9 december zijn de haltes overdekt en een stuk ruimer. Lijnen 2/3 verhuizen naar het nieuwe busstation omdat dit de enige buslijnen zijn die Utrecht Centraal aandoen, maar geen haltes hebben aan de westkant van het spoor. Door de haltes te verplaatsen naar Centrumzijde zijn geen ritten meer nodig via de Leidseveertunnel. Lijn 28 krijgt ook een halte aan de Centrumzijde om zo een alternatief te bieden voor de trams van de Uithoflijn op de momenten dat deze niet rijden. Op lijn 18 worden in de spits extra bussen ingezet van en naar Utrecht Science Park.

Op het nieuwe busstation zijn extra haltevoorzieningen, vergeleken met de tijdelijke situatie op het busstation Jaarbeurszijde. Zo zijn alle haltes overkapt en voorzien van bankjes en actuele reisinformatie. Momenteel wordt nog gewerkt aan aanvullende halteverlichting.

Utrecht Centraal OV-Terminal bijna klaar

Bij het ontwerp van het nieuwe station was het uitgangspunt om alle openbaar vervoer onder één dak samen te brengen en om meer ruimte voor reizigers te maken. Dat is gelukt. Als volgend jaar de trams naar Utrecht Science Park gaan rijden is Utrecht Centraal af en kunnen alle reizigers via de stationshal alle perrons bereiken die allemaal dezelfde faciliteiten en uitstraling hebben. Daarbij zijn ten opzichte van de oude situatie de loopafstanden in veel gevallen niet alleen korter maar ook aangenamer.

Sinds 19 november loopt een informatiecampagne voor reizigers over de verhuizing van de U-OV buslijnen en de opening van het nieuwe busstation.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden