Transport Online - Franse minister: protesten 'economische ramp'

Franse minister: protesten 'economische ramp'

Franse minister: protesten 'economische ramp'
09-12-2018 19:41 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - De gelehesjes-protesten die Frankrijk nu al vier weken in de greep houden zijn "een ramp voor het bedrijfsleven en een ramp voor onze economie". Dat zei de Franse Financiën-minister Le Maire zondag, terwijl hij in Parijs enkele grote winkels bezocht, een dag na de laatste betogingen.

De protesten, nu al vier weekends op rij, leiden ook tot massale diefstal, vernieling en plunderingen. Veel winkeliers hadden uit voorzorg hun panden dichtgetimmerd en ook grote ketens zoals Galeries Lafayette en Printemps bleven dicht terwijl ze eigenlijk hadden gerekend op een flinke decemberomzet. Al met al hebben de protesten de winkeliers in totaal minstens een miljard euro gekost, becijferde de branchevereniging.

Ook de toeristen bleven veelal weg, meldden reisbureaus. Er waren 40 tot 50 procent minder reserveringen vergeleken met vorig jaar, liet de hotelbranche weten. Dat kwam door alle foto's en nieuwsberichten van de rellen die de wereld overgaan. Veel musea hielden ook de deuren dicht. Nadat een golfwinkel was geplunderd, sloegen relschoppers met de golfclubs de ramen van bankbedrijven aan diggelen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions