Zes doden bij paniekuitbraak in disco Italië

Zes doden bij paniekuitbraak in disco Italië
08-12-2018 10:42 | Buitenland | auteur ANP

ANCONA - In een nachtclub in de Italiaanse plaats Corinaldo, vlakbij Ancona, zijn vijf tieners en een vrouw om het leven gekomen nadat er paniek was uitgebroken. Mensen wilden naar buiten vluchten toen een bezoeker een irriterend goedje in de lucht had gespoten, volgens de brandweer mogelijk pepperspray.

De slachtoffers werden onder de voet gelopen. Het zijn drie meisjes en twee jongens in de leeftijd van 14 tot 16, en een moeder (39) die haar kind begeleidde. Meer dan honderd mensen raakten in het gedrang gewond, van wie er dertien slecht aan toe zijn.

In de discotheek Lanterna Azzurra waren ongeveer duizend bezoekers op de been. Ze waren daar voor een optreden van de Italiaanse rapper Sfera Ebbasta.

Tragedie

Volgens een getuige was een van de nooduitgangen geblokkeerd. Een ander zegt dat in het gedrang een muur is bezweken.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, heeft een onderzoek aangekondigd. "Mensen mogen zo niet sterven", zei hij. Salvini ziet het als zijn plicht degenen te vinden "die uit boosaardigheid, domheid of hebzucht een feestavond hebben veranderd in een tragedie".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,470

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden