Transport Online - Boete voor 152 appende en bellende bestuurders

Boete voor 152 appende en bellende bestuurders

Boete voor 152 appende en bellende bestuurders
07-12-2018 19:29 | Binnenland | auteur Redactie

UTRECHT- De politie heeft afgelopen maandag en dinsdag opnieuw een grote verkeerscontrole uitgevoerd in Midden-Nederland om afleiding in het verkeer tegen te gaan. Daarvoor werd gebruik gemaakt van een touringcar. Het leverde 152 appende of bellende bestuurders een boete van 230 euro op, meldt de politie vrijdag.

Het Verkeersteam Midden-Nederland zette enkele weken geleden een camper in, dit keer werd gebruik gemaakt van een touringcar. Beide voertuigen bieden namelijk goed zicht op bestuurders die appen of bellen tijdens het rijden. Een stoet van onopvallende politiemensen volgt de camper, per motor en per auto. Wanneer er vanuit de camper of touringcar een mobiel in de hand bij een bestuurder wordt gesignaleerd, komen de onopvallende collega’s in actie om de automobilist staande te houden.

De touringcar reed over allerlei A- en B-wegen in Utrecht, Flevoland en Gooi en Vechtstreek.

Dat leverde in totaal 174 staandehoudingen op waarvan 152  voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van het voertuig. Alle 152 bestuurders ontvingen een boete van 230 euro.

Veel verkeersongelukken gebeuren omdat bestuurders zijn afgeleid door bijvoorbeeld hun mobiele telefoon.  Reden dus voor de politie om hier, ook in de toekomst, extra op te controleren.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen