Transport Online - OM: tbs met dwangverpleging om gijzeling NPO

OM: tbs met dwangverpleging om gijzeling NPO

OM: tbs met dwangverpleging om gijzeling NPO
07-12-2018 17:01 | Binnenland | auteur ANP

LELYSTAD - Tegen een 34-jarige man die ervan wordt beschuldigd dat hij op 17 augustus vorig jaar een vrouw meer dan een uur lang gijzelde op het Mediapark in Hilversum, is voor de rechtbank in Lelystad tbs met dwangverpleging geëist. Volgens de officier van justitie was de verdachte door een psychose volledig ontoerekeningsvatbaar en is een gedwongen klinische behandeling nodig. De verdachte zegt zich niets van die dag te kunnen herinneren, maar heeft wel spijt.

De man, Mohamed C., pakte de medewerkster van de NPO 's ochtends op het parkeerterrein beet, zette een mes op haar keel en dreigde dat hij haar zou doden als ze niet zou meewerken. Hij liep met haar het NPO-gebouw binnen en eiste zendtijd, omdat hij dacht dat hij door de veiligheidsdienst AIVD werd achtervolgd.

De receptioniste sloeg heimelijk alarm en een beveiliger bracht ze naar een kamer in het gebouw. Daar bond hij de vrouw vast op een stoel, in afwachting van de komst van camera's. Het slachtoffer stond doodsangsten uit, zeker toen hij steeds bozer werd. De cameraploeg bleek een arrestatieteam te zijn dat de verdachte kon overmeesteren na gebruik van een taser.

C. ontkende de beschuldiging niet maar zei tegen de rechter dat hij destijds psychisch erg in de war was en dat hij van die dag helemaal niets meer kan herinneren. Wel zei C. dat hij snapt dat het voor de vrouw een zeer beangstigende situatie moet zijn geweest. ,,Ik heb heel veel spijt. Het was niet mijn bedoeling haar iets aan te doen.''

De vrouw heeft nog steeds last van de gevolgen van de gebeurtenis, evenals haar gezin. Ze eist 25.000 euro smartengeld.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions