Clicky

 Boswachters willen geen gezonde herten doden

Boswachters willen geen gezonde herten doden
07-12-2018 13:34 | Binnenland | auteur ANP

AMERSFOORT - Twee boswachters in de Oostvaardersplassen hebben overplaatsing aangevraagd, omdat ze morele bezwaren hebben tegen het afschieten van gezonde edelherten. Dat bevestigt een woordvoerster van Staatsbosbeheer na een bericht in de Volkskrant. Staatsbosbeheer zoekt ,,naar een praktische oplossing'', zegt minister Carola Schouten (Natuur), die de dienst daarvoor prijst.

De boswachters "konden zich niet verenigen met het beleid om ze af te schieten en daar hebben we respect voor'', aldus Staatsbosbeheer. Schouten vindt "dat we praktische oplossingen moeten zoeken als er mensen zijn die daar moeite mee hebben. In dit land kan je altijd nog gewetensbezwaren hebben en daar moeten we rekening mee houden.''

De rechtbank gaf de overheidsdienst donderdag toestemming om in opdracht van de provincie Flevoland ruim 1800 edelherten af te schieten. In de Oostvaardersplassen is een team van vier faunabeheerders belast met het afschieten van de herten. Nadat twee van hen waren opgestapt, is het team inmiddels weer aangevuld met twee collega's.

Bijna 60 procent van de edelherten stierf afgelopen winter de hongerdood in de Oostvaardersplassen. De provincie heeft daarom besloten de hertenstand in het natuurgebied terug te brengen tot 490.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,103
  Diesel1,924

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions