Transport Online - Stork schrapt een tiende van de banen

Stork schrapt een tiende van de banen

Stork schrapt een tiende van de banen
06-12-2018 16:34 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Stork zet het mes in zijn personeelsbestand in Nederland. Tien procent van de werknemers verliest daarbij zijn baan. Dat komt concreet neer op driehonderd vaste banen, aldus de dienstverlener aan de olie-, gas-, chemie- en energiesector.

Bij Stork in Nederland werken ongeveer 3200 mensen. Het bedrijf wil de gevolgen zo veel als mogelijk opvangen door het beëindigen van bijvoorbeeld tijdelijke contracten en herplaatsingen. "Wij verwachten de gevolgen te kunnen beperken tot het effectief vervallen van circa 250 voltijdsbanen'', aldus een woordvoerster. Stork reorganiseert omdat de resultaten in ons land de afgelopen jaren tegenvallen.

Vakbond CNV bracht berichten over een reorganisatie bij Stork als eerste naar buiten. De bond sprak daarbij van 16.000 werknemers in Nederland, wat een hoger aantal ontslagen als gevolg zou hebben. De zegsman baseerde zich wat betreft het personeelsbestand van Stork naar eigen zeggen op foutieve informatie op de website van het bedrijf.

Stork heeft via de cao een sociaal plan, dat zal gelden voor de ontslagen personeelsleden. De onderneming benadrukt dat het ondanks de reorganisatie een "veilige, kwalitatief hoogwaardige en efficiënte manier van werken'' voorstaat.

De geschiedenis van Stork voert terug naar 1827, toen de Nederlandse Fabriek van Werktuigen en Spoorwegmaterieel, kortweg Werkspoor, werd opgericht. Tussen 2008 en 2015 viel het concern in verschillende stukken uiteen. Eind 2015 werd het restant overgenomen door het Amerikaanse industrieconcern Fluor.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions