Transport Online - Inval bij hoofdkantoor Jehovah's Getuigen

Inval bij hoofdkantoor Jehovah's Getuigen

Inval bij hoofdkantoor Jehovah's Getuigen
06-12-2018 16:40 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie heeft een paar weken geleden een inval gedaan bij het hoofdkantoor van de Jehovah's Getuigen en bij twee vergaderzalen van de gemeenschap. Ook vier woningen zijn doorzocht.

De invallen waren op maandag 19 november. Het hoofdkantoor staat in Emmen. Waar de doorzochte vergaderzalen en woningen zijn gevestigd, wil het OM niet zeggen.

Justitie doet onderzoek naar seksueel misbruik binnen de Jehovah-gemeenschap. Het geloofsgenootschap zou dat misbruik intern hebben afgehandeld en er vervolgens over hebben gezwegen. Na een bericht van RTL Nieuws laat het Openbaar Ministerie weten dat de doorzoeking was bedoeld om stukken over die "interne rechtsgang'' in beslag te nemen. Of er daadwerkelijk stukken in beslag zijn genomen, kan het OM vanwege het onderzoek niet zeggen.

Volgens het OM lopen er op dit moment negen misbruikzaken rond de geloofsgemeenschap. Over de inhoud wil justitie niets zeggen. Er loopt geen onderzoek naar de gehele Christelijke Gemeente van Jehovah's Getuigen, zoals het geloofsgenootschap voluit heet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions