Transport Online - Kleine stijging haventarieven North Sea Port

Kleine stijging haventarieven North Sea Port

Kleine stijging haventarieven North Sea Port
06-12-2018 12:02 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VLISSINGEN/GENT - Scheepvaart die gebruikt maakt van North Sea Port dient daar bepaalde tarieven voor te betalen. Voor 2019 kennen deze havengelden een beperkte stijging die zowat 25 procent lager ligt dan de verwachte inflatie.

Voor Vlissingen en Terneuzen stijgen de tarieven met 1,2 procent en voor Gent is dat 1,8 procent.

Daarnaast krijgen zeeschepen die in North Sea Port in één reis zowel het Zeeuwse als het Gentse deel aandoen, vanaf 2019 50 procent korting. Tot nu toe dienden ze daarvoor tweemaal te betalen: één keer voor Vlissingen en Terneuzen, én nog één keer voor Gent.

North Sea Port stelde bij de fusie dat ook bedrijven er voordelen bij dienen te hebben. Met deze twee maatregelen - een beperkte prijsstijging en de korting voor een reis in beide landsdelen van de haven - zet North Sea Port deze belofte kracht bij. Daarnaast kunnen zeeschepen en binnenvaartschepen die voldoen aan bepaalde milieuvereisten en veiligheidsnormen, ook in 2019 nog genieten van kortingen.

Elk zeeschip of binnenvaartschip dat aanmeert in North Sea Port, haveninfrastructuur of dienstverlening gebruikt (zoals walstroom, drinkwater, steigers) dient aan het havenbedrijf havengelden te betalen. Met deze inkomsten vergroot North Sea Port de toegankelijkheid van de haven, wordt er infrastructuur aangelegd en onderhouden.

Eén havengebied: naar één tariefreglement

Momenteel gelden er voor het Zeeuwse en het Gentse deel van het havengebied afzonderlijke tariefreglementen. De bedoeling is om vanaf 2021 voor het hele grensoverschrijdende gebied van North Sea Port een enkel tariefreglement te hanteren, wat de klantvriendelijkheid verhoogt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions