Paul de Leeuw gaat op de koffie bij Geert Wilders

Paul de Leeuw gaat op de koffie bij Geert Wilders
05-12-2018 17:29 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Paul de Leeuw gaat koffie drinken bij Geert Wilders. Dat heeft hij via Twitter laten weten. De nieuwe RTL-coryfee gaat in op een uitnodiging van de PVV-leider om een keer een langlopend dispuut over een oude grap van De Leeuw uit te praten.

In 2011 maakte De Leeuw een parodie op het lied ‘Ik ben vandaag zo vrolijk' van Herman van Veen, met als tekst ‘Ik ben vandaag zo vrolijk, want Geert Wilders die is dood’. Hij bood daarvoor al meerdere malen zijn excuses aan, maar de opmerking wordt eens in de zoveel tijd weer opgerakeld door iemand. Recent sprak PVV-parlementariër Martin Bosma de cabaretier er weer op aan.

“Excuses aanvaard, Paul de Leeuw!” liet Wilders dinsdag weten. “Kom een keer op de koffie bij ons in de Tweede Kamer, van harte welkom.” De Leeuw besloot hier op in te gaan, “Geachte heer Wilders, daar maak ik graag gebruik van. Ook om het u een keer persoonlijk te zeggen.”

Wanneer de ontmoeting exact plaatsvindt, is niet bekend. Het is niet de eerste keer dat een politicus een cabaretier na een dispuut uitnodigt voor een kop koffie. Eerder ging Claudia de Breij in op een uitnodiging van SGP-leider Kees van der Staaij nadat zij op Twitter ruzie kregen over duomoederschap.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden