Transport Online - Hennepkwekerijen gevonden bij grote brand Korendal Trucks in Nijmegen [+foto's&video]

Hennepkwekerijen gevonden bij grote brand Korendal Trucks in Nijmegen

Hennepkwekerijen gevonden bij grote brand Korendal Trucks in Nijmegen [+foto's&video]
05-12-2018 08:24 | Brand | auteur Redactie | ANP

NIJMEGEN - In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 december is de brandweer rond 02:15 uur gealarmeerd vanwege een zeer grote brand bij Korendal Trucks aan de Rouwenboschweg 2. De brandweer was met zo'n zeven brandweerwagens ter plaatse waaronder een hoogwerker. Er werd opgeschaald naar GRIP 1.

Tijdens het onderzoek trof de politie op het terrein vijf trailers aan waarvan er twee geschikt waren gemaakt voor het kweken van hennep. Een trailer bevatte nieuwe artikelen die gebruikt worden bij het kweken van hennep. Eén vol met afval van hennepkwekerij, en één als een soort kniphok, waar de hennep geknipt werd. De trailers en de aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en zullen worden afgevoerd.

Door de brand is ook Van Haren Trucks getroffen. Zij huurden een gedeelte van het terrein van Korendal Trucks meldt Omroep gelderland. ook uit de Kamer van koophandel gegevens van beide bedrijven blijkt dat ze allebei op de Rouwenboschweg 2 gevestigd zijn.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat er niemand gewond is geraakt bij de brand. Door de wind hadden mensen in het naastgelegen Weurt last van de rook. Daarom heeft de brandweer geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

De brand veroorzaakte veel rook die naar het noorden over Weurt trok. De brandweer heeft in de omgeving geen verhoogde concentraties van schadelijke stoffen gemeten.

Het bedrijf is schuin tegenover Daniëls Trucks gevestigd. Hier brak zondag 25 november jongstleden een soortgelijke brand uit. De oorzaak van die brand was brandstichting. De woordvoerder kon nog niet zeggen of deze brand bij Korendal Trucks ook is aangestoken en of er enig verband tussen de twee branden is.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions