Clicky

 
Transport Online - evofenedex: EU-Mobiliteitspakket lost chauffeurstekort niet op

evofenedex: EU-Mobiliteitspakket lost chauffeurstekort niet op

evofenedex: EU-Mobiliteitspakket lost chauffeurstekort niet op
04-12-2018 11:30 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ZOETERMEER - De Raad van Europese transportministers heeft gisteren overeenstemming bereikt over een nieuw pakket aan maatregelen voor het wegtransport in Europa. evofenedex, de behartiger van de logistieke en handelsbelangen van 15.000 handels- en productiebedrijven, ziet in de voorstellen vooruitgang, maar vooralsnog geen snelle oplossing voor het toenemende chauffeurstekort in de wegtransportsector. Dat vindt zij een gemiste kans.

“Dit voorstel biedt meer handvatten om chauffeurs die door heel Europa rijden eerlijk te betalen. Naar het loon van het land waar zij hun werk doen. Dat is natuurlijk goed nieuws voor alle chauffeurs die door heel Europa de goederen van onze leden distribueren”, aldus algemeen directeur Machiel van der Kuijl.

“Er zitten echter nog wel aanvullende maatregelen in de voorstellen van de Raad die de inzet van buitenlandse chauffeurs in Europa nodeloos bemoeilijken en dat is jammer. Want daarmee helpt Europa ons niet het capaciteitstekort in het wegtransport te verminderen. Nu blijven teveel goederen op de laaddoks, de kade en in de hangars staan omdat er geen chauffeurs zijn die die goederen weg kunnen rijden. Door het rijden van binnenlandse ritten door buitenlandse chauffeurs - tegen eerlijk loon - te vergemakkelijken, hadden de Europese transportministers het bedrijfsleven echt een dienst bewezen”, aldus Van der Kuijl.

Het Europees Parlement is nu aan zet om de door de Raad voorgestelde maatregelen te bespreken. evofenedex zal die parlementaire besluitvorming, via de European Shippers Council, nauwlettend volgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions