Clicky

 
Transport Online - Drie keer raak voor de ILT op A12 [+foto's]

Drie keer raak voor de ILT op A12

Drie keer raak voor de ILT op A12 [+foto's]
04-12-2018 10:04 | Overtredingen | auteur Redactie

WOERDEN - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleerde maandagavond op de A12 bij Woerden een tachograafplichtig voertuig. De tachograaf bleek al meer dan vier jaar uit de keuring terwijl deze elke twee jaar gekeurd dient te worden. Daarnaast gebruikte de bestuurder zijn bestuurderskaart niet. De chauffeur kreeg een boete vanwege het niet gebruiken van de kaart en het bedrijf kreeg een boete voor de tachograaf, meldt de ILT.

Korte tijd later, eveneens op de A12, trof de ILT opnieuw een chauffeur, nu van een vrachtwagen, die zijn bestuurderskaart in de afgelopen dagen niet gebruikt had. De chauffeur was tevens eigenaar van de vrachtwagen en daarom zelf verantwoordelijk. De boete kan, volgens de ILT, behoorlijk oplopen.

Tot slot trof de ILT, wederom op de A12 bij Woerden, een vrachtwagen van buiten de EU. De chauffeur gebruikte een magneet om de werking van de tachograaf te frustreren. De chauffeur kon zijn opgelegde boete direct afrekenen en kreeg een bevel tot staken van de arbeid voor negen uur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden