Nepbrieven over boete voor kerstversiering

Nepbrieven over boete voor kerstversiering
04-12-2018 10:09 | Binnenland | auteur ANP

TILBURG - In zeker twee Brabantse plaatsen, Tilburg en Halderberge, zijn afgelopen dagen brieven bezorgd die bewoners waarschuwen dat ze een boete riskeren als ze kerstversiering ophangen voor 6 december. Beide gemeenten waarschuwen dat het gaat om een nepbrief die de ontvangers maar snel moeten verscheuren.

In de brieven staat geschreven dat in de Algemene Plaatselijke Verordening is vastgelegd dat kerstversiering voor 6 december niet zichtbaar mag zijn vanaf de openbare weg. Er worden controles aangekondigd en overtreders riskeren een boete: in Tilburg 132 euro en in de gemeente Halderberge zelfs 173 euro. In Tilburg is de waarschuwing bovendien dat sinterklaasversiering op 7 december moet zijn verdwenen.

De brief in Halderberge is ondertekend door de niet-bestaande wethouder C.G.M. Noorderling. "Ontvangt u deze brief. Snel verscheuren dan! Hij is niet van ons afkomstig'', waarschuwt de gemeente. De gemeente Tilburg laat weten dat iedereen zijn huis mag versieren voor welke feestdag dan ook.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden