Clicky

 
Transport Online - Agnes Jongerius: Transportministers spelen politiek spel over de ruggen van vrachtwagenchauffeurs

Agnes Jongerius: Transportministers spelen politiek spel over de ruggen van vrachtwagenchauffeurs

Agnes Jongerius: Transportministers spelen politiek spel over de ruggen van vrachtwagenchauffeurs
04-12-2018 09:57 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

BRUSSEL - De deal over het wegvervoer, die de Europese transportministers vannacht hebben gemaakt is een klap in het gezicht voor bus- en vrachtwagenchauffeurs. PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius reageert getergd: “Vannacht is er politiek bedreven over de ruggen van chauffeurs. Deze deal keert zich tegen een eerlijk loon, zorgt voor oververmoeide chauffeurs en maakt geen einde aan de uitbuiting die elke dag op de Europese wegen plaatsvindt. De sociale dumping gaat gierend hard door.”

In het akkoord dat de Europese transportministers hebben gesloten zijn veel uitzonderingen gemaakt op de detacheringsregels. Het resultaat van deze keuzes is chauffeurs in de praktijk geen gelijk loon voor gelijk werk zullen krijgen. "Vrachtwagenchauffeurs moeten straks nog meer lange werkweken achter elkaar door rijden - tot wel drie weken - met nauwelijks rust tussendoor."

Het Europees Parlement kan de deal nog tegenhouden. Daarvoor is het nodig dat CDA-Europarlementariër Wim van de Camp zijn rapport over rij- en rusttijden aanpast. Jongerius: “Het is aan Van de Camp en zijn CDA om hun ware aard te laten zien. Kiezen zij voor meer winst en flexibiliteit voor bedrijven, of voor voldoende rust en een goed loon voor chauffeurs. Als ik CDA’er was had ik het wel geweten.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions