Trucks&Trailers Nederland wil beperking cashgeld van 500 euro bespreken met Ministerie van Justitie

Trucks&Trailers Nederland wil beperking cashgeld van 500 euro bespreken met Ministerie van Justitie
04-12-2018 09:40 | Financieel | auteur Redactie

DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft middels Kamerlid Foort van Oosten (VVD)een wetsvoorstel ingediend bij het Ministerie van Justitie om het contante betalingsverkeer te beperken tot 500 euro. De Tweede Kamer heeft met meerderheid de motie ondersteund en daarmee zou de wet aangepast kunnen worden.

Naar aanleiding daarvan heeft Trucks&Trailers Nederland de Tweede Kamer bezocht om de gevolgen voor de branche onder de aandacht te kunnen brengen. "De betrokken kamerleden hebben daar gehoor aan gegeven en er is contact gelegd met het Ministerie van Justitie om te voorkomen dat de truckbranche hierdoor een groot deel van de markt zouden kunnen mislopen, immers wordt er nog altijd veel met cash geld betaald", zegt de brancheorganisatie voor de truck- en trailermarkt.

"Het is dan ook onwenselijk en schadelijk om de maatregel toe te passen in de truckbranche of andere voertuigen die verkocht worden zoals machinery of bestelwagens. Trucks&Trailers Nederland heeft bij de Tweede-Kamer aangegeven dat de beperking van cashgeld enorme schade kan toebrengen aan de markt. Bijvoorbeeld Afrika heeft vaak problemen met het overboeken van geld via de bank omdat er geen harde valuta voorhanden zijn en men de voorkeur heeft om cash te betalen."

Binnenkort gaat het bestuur van Trucks&Trailers Nederland in gesprek met het Ministerie van Justitie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 20 mei t/m zondag 26 mei

Alle Rijverboden