Transport Online - Lichaam George Bush opgebaard in Capitool

Lichaam George Bush opgebaard in Capitool

Lichaam George Bush opgebaard in Capitool
04-12-2018 00:16 | Buitenland | auteur ANP/DPA

WASHINGTON - Het lichaam van de voormalige Amerikaanse president George H.W. Bush is maandag opgebaard in het Capitool in Washington. Later op maandagmiddag (lokale tijd) zullen leden van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden hem daar herdenken. Ook zal vice-president Mike Pence een toespraak houden.

Het lichaam van Bush was met Amerikaanse presidentiële vliegtuig Air Force One overgebracht van Houston naar Washington. Bush' lichaam werd met militaire eerbetoon ontvangen op het Capitool, de zetel van het Amerikaanse Congres. Na de ceremonie met de afgevaardigden in het Capitool kunnen burgers daar tot woensdag afscheid nemen van de 41e president van de VS, die van 1989 tot 1993 regeerde.

President Donald Trump heeft woensdag uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Ook zullen de vlaggen op het Witte Huis, op overheidsgebouwen en legerbases dertig dagen lang halfstok hangen. Op dezelfde dag vindt de centrale begrafenisdienst plaats in de National Cathedral in Washington, waaraan Trump en zijn vrouw Melania deelnemen. George W. Bush, die net als zijn vader ook president van de VS was, spreekt tijdens de ceremonie.

Daarna wordt Bush' lichaam terug naar Texas gebracht, waar hij donderdag wordt begraven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen