Transport Online - Uitstel treinverbinding Luik-Maastricht-Aken

Uitstel treinverbinding Luik-Maastricht-Aken

Uitstel treinverbinding Luik-Maastricht-Aken
03-12-2018 17:52 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

MAASTRICHT - De internationale treinverbinding Luik-Maastricht-Heerlen-Aken gaat niet zoals gepland op 9 december van start. Nog niet alle testen voor aansluiting op de Duitse rails zijn afgerond, laat Arriva maandag weten. En de Belgen geven nog geen toestemming om andere redenen.

Het openbaarvervoerbedrijf heeft acht nieuwe treinen besteld die op de 'Drielandenlijn' tussen Luik en Aken via Maastricht en Heerlen worden ingezet.

Maandag werd duidelijk dat de toelatingsprocedure voor Duitsland niet tijdig kan worden afgerond. Maar eerder keurden de Belgen het nieuwe materieel af, omdat dit niet is uitgerust met het allernieuwste veiligheidssysteem. Het gaat daarbij om het zogenoemde ERTMS-systeem. Arriva liet eerder al weten verbaasd over deze eis te zijn, omdat de treinen van Arriva hetzelfde veiligheidssysteem hebben als de huidige Belgische treinen.

Vanaf 9 december zal Arriva reizigers tussen Heerlen en Aken tijdelijk met bussen gaan vervoeren. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe treinverbinding wel in gebruik wordt genomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,277

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions