Transport Online - Daling autoverkopen zet door

Daling autoverkopen zet door

Daling autoverkopen zet door
03-12-2018 17:36 | Binnenland | auteur ANP

BUNNIK - De Nederlandse autoverkopen zijn ook in november weer lager uitgevallen dan een jaar eerder. De daling bedroeg 7,4 procent, blijkt uit cijfers van brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging.

Het is de derde maand op rij met lagere autoverkopen. Die terugval heeft te maken met de sinds 1 september verplichte nieuwe emissietesten (WLTP), waardoor dealers en importeurs juist veel auto's onder het oude regime op kenteken lieten zetten. In augustus steeg het aantal registraties fors.

Over de eerste elf maanden van het jaar zijn er 423.938 auto's op kenteken gezet, 6,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is de score van heel 2017, toen 414.538 auto's werden verkocht, al gepasseerd. Voor deze maand verwachten de brancheorganisaties nog een eindsprint voor de verkoop van elektrische auto's omdat daarvan de bijtellingsregels veranderen op 1 januari.

Volkswagen was opnieuw het best verkochte merk, gevolgd door Opel en Peugeot. Volkswagen had met de Polo en de Golf ook de twee populairste modellen. De Kia Picanto stond op nummer drie.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions