Transport Online - Klok verzetten nog zeker tot 2021

Klok verzetten nog zeker tot 2021

Klok verzetten nog zeker tot 2021
03-12-2018 17:33 | Binnenland | auteur ANP

BRUSSEL - Afschaffing van het twee keer per jaar verzetten van de klok gaat niet gebeuren voor 2021. Dat werd maandag duidelijk bij overleg van de EU-transportministers in Brussel. De optie om de huidige zomer- en wintertijdregeling te houden zoals die is, blijft openstaan.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) pleitte voor een studie naar de EU-brede gevolgen en kreeg bijval van enkele collega’s. Zij wil geen regeling afschaffen "zonder te weten wat we ervoor terugkrijgen’’ en geen "lappendeken'' van tijdzones.

Meerdere landen, waaronder Nederland, zijn nog bezig de wens van de bevolking en economische sectoren te raadplegen. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) hoopt in de loop van deze maand de resultaten te krijgen van een peiling onder ongeveer 2000 Nederlanders.

EU-transportcommissaris Violeta Bulc had liever gezien dat de lidstaten al een standpunt hadden ingenomen. Zij riep iedereen op door te gaan met de consultaties om vervolgens snel een keuze te maken voor een voorkeurstijd. Zij noemde een gecoördineerde aanpak in Europa "een uitdaging’’.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen