Clicky


7 jaar cel voor Nederlandse sekstoerist Nepal

7 jaar cel voor Nederlandse sekstoerist Nepal
03-12-2018 17:08 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG/KATHMANDU - De 66-jarige Nederlander P. H. van T. uit Makkinga, die vastzit in Nepal op verdenking van jarenlang seksueel misbruik van minderjarige jongeren, is daar veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. Dat maakte kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes, die betrokken was bij zijn aanhouding in juni, maandag bekend.

De Nederlander, die in ons land werkzaam was als kinderpsychiater, is veroordeeld voor het misbruik van twee minderjarige jongens. Aan de slachtoffers moet hij schadevergoeding betalen. Over veertien dagen wordt de hoogte van het bedrag bekend.

Van T., die als toerist naar Nepal was gekomen, werd in juni op zijn hotelkamer in de hoofdstad Kathmandu betrapt met een 15-jarige jongen en gearresteerd. Aan de arrestatie ging bijna anderhalf jaar lang onderzoek vooraf door lokale onderzoekers die door Terre des Hommes waren getraind. De organisatie werkt in het zogenoemde WATCH-programma samen met een speciale afdeling van de Nederlandse politie (Team Bestrijding Kinderporno en Kindersekstoerisme) en diverse partnerorganisaties in Azië.