Transport Online - Twee Volvo LNG-trekkers voor Van der Heijden Transport & Logistiek

Twee Volvo LNG-trekkers voor Van der Heijden Transport & Logistiek

Twee Volvo LNG-trekkers voor Van der Heijden Transport & Logistiek
03-12-2018 11:30 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BLADEL - Van der Heijden Transport & Logistiek uit Bladel heeft onlangs twee Volvo LNG-trekkers in gebruik genomen. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center.

Van der Heijden Transport & Logistiek koos voor twee Volvo FH LNG 4x2-trekkers met 460 pk motorvermogen. “Chauffeurs zijn er supertevreden over”, zegt directeur Gert-Jan van der Heijden. “De LNG-trucks leveren dezelfde prestaties als dieseltrucks en bieden hetzelfde comfort. Dat is voor ons erg belangrijk want wij wilden niet inleveren op zaken als kwaliteit en trekkracht.”

CO2-reductie

Aan de stap naar LNG lagen meerdere redenen ten grondslag, vertelt Van der Heijden. “De stap naar LNG sluit naadloos aan op onze duurzame ambities. Een paar jaar geleden zijn we gecertificeerd voor Lean & Green, een CO2-besparingsprogramma voor bedrijven die hun logistiek willen verduurzamen. In het plan van aanpak hebben we aangegeven de CO2-uitstoot de komende jaren met minimaal 20 procent terug te willen dringen. LNG-trucks dragen daaraan bij omdat de CO2-uitstoot van LNG-trucks flink lager is in vergelijking met dieseltrucks. De vermindering is circa 20 procent.”

Ook speelde het belang dat de opdrachtgever hecht aan de verduurzaming van wegtransport een belangrijke rol bij de keuze van Van der Heijden. De LNG-trucks rijden in de Benelux voor brouwerijketen InBev, dat duurzaamheid als een van zijn speerpunten heeft.

Positief

De twee Volvo FH LNG-trekkers zijn aangeschaft ter vervanging binnen het wagenpark. De vloot bestaat uit 120 voertuigen, waarvan het merendeel Volvo-trucks. Van der Heijden: “Naast betrouwbaarheid van Volvo-trucks is het voor ons belangrijk dat de samenwerking met BAS Truck Center al jaren naar tevredenheid verloopt. Voor deze twee trucks hebben we ook een onderhoudscontract afgesloten bij BAS Truck Center. Het is een partner waar we blindelings op kunnen vertrouwen. Zij weten precies wat wij willen en nodig hebben.”

Van der Heijden Transport & Logistiek, dat in 1932 is opgericht, is een veelzijdige logistiek dienstverlener. Het bedrijf richt zich onder meer op internationaal transport, geconditioneerd transport, distributie, opslag en expeditie.

Foto's

 • Plukon
  Plukon
 • Land Transport - Harkema
  Land Transport - Harkema
 • Dikla
  Dikla
 • J.Roeland
  ColdService

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen