Belgische miljardair Albert Frère overleden

Belgische miljardair Albert Frère overleden
03-12-2018 10:30 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - De steenrijke Belgische zakenman Albert Frère is maandag overleden op 92-jarige leeftijd. De ook in Frankrijk actieve ondernemer stond steevast in de top van ranglijsten van rijkste personen in België. Forbes schatte zijn vermogen vorig jaar op 5,8 miljard dollar.

Frère was met zijn Groep Brussel Lambert (GBL) actief in onder meer de energie-, industrie- en bankensector. Hij kocht in 1954 zijn eerste staalbedrijf en had in de jaren tachtig een groot deel van de staalindustrie rond Charleroi in handen.

Zijn motto was 'goedkoop kopen en duur verkopen’, wat hem bij grote zakendeals veel geld opleverde. GBL is of was eigenaar van onder meer delen van bedrijven als GDF Suez, Total, Pernod-Ricard en Bertelsmann.

Frère bezat ook kunst en wijngaarden. Hij mocht zich sinds 1994 baron noemen. Sinds enige jaren leidt zijn schoonzoon Ian Gallienne het zakenimperium.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier