Kuma Logistics failliet verklaard [UPDATE]

Kuma Logistics failliet verklaard [UPDATE]
03-12-2018 14:52 | Faillissementen | auteur Redactie

LEEUWARDEN - Op vrijdag 30 november is voor de rechtbank van Leeuwarden Kuma Logistics BV, gevestigd aan de Saffraan 1 in Klazienaveen failliet verklaard.

Bij het bedrijf waren 38 werknemers in loondienst, laat curator mr Rissik maandagmiddag weten.

De redactie kreeg vrijdagmiddag al signalen binnen dat het bedrijf failliet was verklaard. Toen de redactie eigenaar Adrie Kuhl hier vrijdagavond mee confronteerde ontkende hij ten stelligste dat het bedrijf failliet verklaard was. "U heeft de verkeerde informatie!", liet hij via een werknemer weten.

Reden voor het faillissementen zouden opdrachtgevers zijn die zijn weggevallen. Het bedrijf heeft aangegeven niet meer voldoende middelen te hebben om de lonen te betalen, vertelt mr. Rissik. Kuma Logistics vroeg het faillissement zelf aan.

Of er een doorstart komt van het bedrijf is op dit moment nog niet bekend. De curator laat weten dat dit nog onderzocht wordt.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden