Transport Online - Bewoner boerderij Werkhoven aangehouden

Bewoner boerderij Werkhoven aangehouden

Bewoner boerderij Werkhoven aangehouden
01-12-2018 17:19 | Binnenland | auteur ANP

WERKHOVEN - [update 19:51 uur] Nadat er voor de vijfde keer brand had gewoed in een boerderij in Werkhoven, heeft de politie zaterdagmiddag de bewoner opgepakt op verdenking van betrokkenheid. Het onderzoek, dat al loopt sinds de eerste brand op 25 oktober, leidde naar de boer zelf, de 35-jarige Gert S. uit Werkhoven. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

De advocaat van S., Sidney Smeets, kon zaterdagavond niet zeggen waarom zijn cliënt is aangehouden. Hij heeft ook nog geen contact gehad met de boer. "Ik kan kan er nog niets over zeggen. Ik weet niet of het te maken heeft met één brand of meerdere branden'', aldus de raadsman.

De meest recente brand, in de nacht van vrijdag op zaterdag, woedde in de woonkamer van de boerderij. De brandweer was er snel bij en de boer bleef ongedeerd.

Opgelucht

Bij een van de eerdere branden kwamen vijftig koeien en een waakhond om het leven. De bewoner zei eerder dat de brandstichtingen mogelijk te maken hebben met zijn seksuele geaardheid of een zakelijk geschil.

Burgemeester Ruud van Bennekom van Bunnik, waar Werkhoven onder valt, laat via Twitter weten: "Vooral opgelucht dat er een doorbraak is in het onderzoek naar de branden in Werkhoven. Hopelijk brengt dit de rust en veiligheid in Werkhoven terug. Het vervolg is in handen van politie en OM. Laten we daar niet op vooruitlopen met conclusies en mogelijke motieven."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions