Transport Online - Binnenhof afgesloten om 'gele hesjes'

Binnenhof afgesloten om 'gele hesjes'

Binnenhof afgesloten om 'gele hesjes'
01-12-2018 14:08 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De politie in Den Haag heeft zaterdag bij een demonstratie van 'gele hesjes' in totaal drie mensen aangehouden. Enkele tientallen actievoerders hadden zich bij het gebouw van de Tweede Kamer verzameld.

De politie heeft de demonstranten gesommeerd naar het Malieveld te gaan, waarna veel betogers weggingen. Een groepje van circa dertig actievoerders zei niet naar het Malieveld te willen bleef en een tijdje hangen op de Korte Voorhout, waar ze werden omringd door politie en agenten te paard. Toen de politie de betogers sommeerde zich te verwijderen, gingen ze uiteindelijk weg.

De organisatie had de actie in Den Haag niet van te voren aangemeld bij de gemeente. De actie is rustig verlopen, zei de politie.

In navolging van de Franse protestbeweging Les Gilets Jaunes, de 'gele hesjes’, werden zaterdag ook in Maastricht en Nijmegen actie gevoerd tegen onder meer het beleid van de regering. In Maastricht waren zo'n vijftig man op de been. Hier werd een persoon aangehouden. In Nijmegen was een klein groepje van dertig betogers. Ze liepen een stukje door het centrum en er werd een toespraak gehouden. Daarna werd de actie beëindigd. De actiegroep heeft aangekondigd elke zaterdag in de maand december in het centrum van Nijmegen in gele hesjes te protesteren.

In Parijs liep een betoging van 'gele hesjes' zaterdag uit de hand. De politie gebruikte hier onder meer een waterkanon en traangas om de actievoerders te verdrijven en arresteerde ruim honderd betogers.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,640
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions