Arrestatie bij 'gele hesjes' in Maastricht

Arrestatie bij 'gele hesjes' in Maastricht
01-12-2018 14:01 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - De politie heeft bij een protest van 'gele hesje' in Maastricht een arrestatie verricht. De leider van de actie werd door agenten meegenomen in een busje. Ook nam de politie een camera in beslag van iemand die de arrestatie filmde.

Een groep van zo'n vijftig personen ging zaterdagmiddag de straat op in de buurt van het stadion van voetbalclub MVV. Omdat de demonstratie niet was aangekondigd, was er ook veel politie bij aanwezig.

De actievoerders probeerden vanaf daar de A2 te bereiken met als doel de snelweg te blokkeren, maar werden tot drie keer toe door een politiekordon tegengehouden. Daarna ging de groep uiteen, waarbij de gele hesjes uit werden gedaan. De betogers gingen vervolgens op weg naar het Vrijthof in het centrum van Maastricht. Een aantal deed daarbij het gele hesje weer aan.

Uiteindelijk trok het gezelschap naar het politiebureau om de vrijlating te eisen van de aangehouden man, en om de in beslag genomen camera terug te vragen. De politie weigerde dat, waarop de demonstratie werd beëindigd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden