Transport Online - Kroonprins Saudi-Arabië aan zijkant gezet bij groepsfoto op G20-top

Kroonprins Saudi-Arabië aan zijkant gezet bij groepsfoto op G20-top

Kroonprins Saudi-Arabië aan zijkant gezet bij groepsfoto op G20-top
30-11-2018 22:57 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BUENOS AIRES - De kroonprins van Saudi-Arabië, Mohammed bin Salman, is aan de uiterste rand neergezet bij het schieten van de officiële 'familiefoto' van wereldleiders en andere hoogwaardigheidsbekleders op de G20-top in Buenos Aires. De kroonprins, de feitelijke heerser van Saudi-Arabië, verliet na het nemen van de foto snel het podium zonder handen te schudden of met andere leiders te praten.

De aanwezigheid van kroonprins Mohammed op de internationale top is omstreden na de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi in het Saudische consulaat in de Turkse stad Istanbul in oktober.

Centraal op de foto stond de Argentijnse president Mauricio Macri, die dit jaar gastheer is van de top van de geïndustrialiseerde landen van de G20. Macri zei dat de beschuldigingen dat kroonprins Mohammed betrokken zou zijn geweest bij de dood van Khashoggi door de wereldleiders tijdens de tweedaagse top besproken zouden kunnen worden. Saudi-Arabië heeft gezegd dat de kroonprins geen voorkennis had van de moord.

De Russische president Vladimir Poetin en kroonprins Mohammed wisselden later wel een high-five uit, gaven elkaar een handdruk en lachten hartelijk toen zij naast elkaar in de belangrijkste vergaderzaal plaatsnamen. Later ontmoette de kroonprins nog de Franse president Emmanuel Macron, het Chinese staatshoofd Xi Jinping en de Britse premier Theresa May aan de zijlijn van de top.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions