Fietser (17) zwaargewond door dronken automobilist

Fietser (17) zwaargewond door dronken automobilist
30-11-2018 12:25 | Binnenland | auteur Redactie

VEGHEL - De politie heeft vrijdagochtend een dronken automobilist uit Veghel aangehouden. De automobilist schepte op de Rembrandtlaan in Veghel een fietser die daarbij ernstig gewond raakte.

De aanrijding gebeurde rond 6.00 uur. Een 24-jarige man uit Veghel verloor de controle over zijn auto, schoot de ventweg langs de Rembrandtlaan op en schepte daar een 17-jarige jongen die daar fietste. Het slachtoffer werd in de tuin van een woning gelanceerd. De auto kwam tot stilstand in de voortuin van een woning, nadat hij onder meer een ijzeren hekwerk had vernield en door nog een andere voortuin was gereden. Het slachtoffer uit Veghel raakte zwaargewond en is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder is aangehouden. Hij bleek met te veel drank op achter het stuur te hebben gezeten. Bij hem werd een promillage van ruim 1,38 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en zit vast voor verder onderzoek.

De politie onderzoekt de aanrijding. Naast het verhoor van de verdachte, het sporenonderzoek op de plaats van de aanrijding en een buurtonderzoek is de  politie op zoek naar mensen die de verdachte kort voor de aanrijding in de blauwe BMW hebben zien rijden. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,470

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden