Transport Online - Verdachte Jos B. in moordzaak Nicky Verstappen moet naar PBC

Verdachte Jos B. in moordzaak Nicky Verstappen moet naar PBC

Verdachte Jos B. in moordzaak Nicky Verstappen moet naar PBC
30-11-2018 12:16 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - Jos B., verdachte in de moordzaak van Nicky Verstappen, moet voor psychisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum (PBC). De rechter-commissaris heeft een vordering daartoe van het Openbaar Ministerie (OM) toegewezen. Een woordvoerster van het OM in Limburg bevestigde vrijdag een bericht daarover van de regionale omroep L1.

Het is niet duidelijk wanneer de opname gaat beginnen, omdat er een wachtlijst voor het PBC bestaat. Waarschijnlijk komt de opnamedatum aan de orde tijdens de eerste pro-formazitting op 12 december voor de rechtbank in Maastricht, zei de woordvoerster. Het is haar niet bekend of B. wil meewerken aan het onderzoek, dat in de regel ongeveer zes weken duurt.

Eerder deze maand werd via zijn advocaat Gerald Roethof bekend dat de 56-jarige B. ontkent dat hij betrokken is bij de dood van het 11-jarige jongetje. Verstappen werd misbruikt en gedood tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide in 1998.

B. kwam in beeld na een DNA-match, maar hij bleek spoorloos. Na een internationale klopjacht werd hij 26 augustus aangehouden in een afgelegen gebied in Spanje, op circa 50 kilometer van Barcelona.



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions