Verkeershinder Brussel door actie gele hesjes

Verkeershinder Brussel door actie gele hesjes
30-11-2018 12:11 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

BRUSSEL - Een spontane protestactie van de gele hesjes zorgt in Brussel voor verkeersoverlast. De politie heeft zes verkeerstunnels richting het centrum afgesloten en leidt auto's en bussen om. Circa tweehonderd actievoerders bezetten een belangrijk kruispunt in de stad. Volgens de Vlaamse tv-zender VRT zijn elders, aan het Zuid-station, veertig demonstranten opgepakt.

De actievoerders richten zich voornamelijk tegen de Belgische regering en eisen het aftreden van premier Charles Michel. Ze zijn het niet eens met de stijgende kosten voor levensonderhoud. De politie gaf eerder deze week toestemming voor een protestactie maar die werd daarna door organisatoren weer geannuleerd.

Ook het tram- en metroverkeer wordt gehinderd. Op politiebevel is een aantal haltes gesloten.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden